right_align

Creative Talk

Dry Studios


Med samma drivkraft som paret Annika Hultgren och Nicklas Claesson grundade Wall of Art, startade paret Jenny Kästel Tavassoli och Johan Fredlund designstudion Dry Studios - en ambition om att skapa och erbjuda unik interiör som de tycker saknas på marknaden. Nu har paren ingått ett exklusivt samarbete för att lansera en ny abstrakt printkollektion.

Kollektionen består av sju stilrena motiv och är framtagna av Dry Studios ena grundare, Jenny Kästel Tavassoli. Måleriet har alltid kommit och gått i Jennys liv, men har inte tidigare visats upp för en större publik. I och med samarbetet vågar hon ta skapandet till nästa nivå och möjliggöra konsten för fler. Vi har besökt deras studio/showroom i Stockholm för att höra mer om deras koncept och kollektion.

Ni verkar i en kreativ miljö som präglas av stilren design, berätta mer om ert koncept!

- Vi skapade DRY Studios med känslan av att vi ville skapa saker som vi tycker saknas på marknaden. Vår ambition är att skapa vackra möbler som fungerar över tid, både i kvalitet och design. Vi designar alltså interiörer, möbler, artiklar och grafiska tryck. Eftersom vi själva tillverkar alla våra möbler lokalt här i Stockholm, kan vi om kunder önskar måttanpassa efter önskemål. I vår kombinerade studio och showroom på Upplandsgatan 36 kan man titta på ett urval av våra produkter.

left_50
right_50
large


Hur väcktes iden till att skapa en printkollektion ihop med Wall of Art?

- Den kom faktiskt till av en slump då Johans dotter Moa hittade er och tyckte att det skulle passa oss. Vi tittade närmare och tyckte att Annika och Nicklas skapat en väldigt fin plats att synas på, ett bra erbjudande och med många duktiga kreatörer!

Jag har alltid haft behov av att utrycka mig visuellt på ett eller annat sätt. Att jobba med händerna är något jag älskar och något konkret som dessutom är väldigt avkopplande för mig. Däremot har måleriet aldrig varit något som jag har haft ambition att visa upp, men i och med samarbetet med Wall of Art kändes det både läskigt och kul att prova.

left_50
right_50

"Lagren av färg och de bitvis dolda texterna är som fragment som kanske väcker nyfikenhet och får oss att stanna upp lite grann i en annars ganska intensiv tillvaro."

Var fann du inspirationen till kollektionen och vad vill du förmedla med konsten?

- Serien är inspirerad av fasader, strukturer och de tankar som dyker upp under processens gång. Jag vill nog inte förmedla något speciellt utan mer skapa en känsla. Lagren av färg och de bitvis dolda texterna är som fragment som kanske väcker nyfikenhet och får oss att stanna upp lite grann i en annars ganska intensiv tillvaro.

Hur ser din skapandeprocess ut?

- Den är ganska snabb och intuitiv.

Vi inspireras oerhört av er harmoniska inredning, har ni några snabba tips på hur man kan återskapa stilen?

- Tack, det var snällt sagt. Vi har rest mycket och funnit inspiration på vägen. Vi drivs därför av att skapa en internationell känsla och jag tycker att man ska våga satsa på en mer personlig mix. Jag gillar att ta in trä som ger värme och mixar gärna det materialet med sten, konst, textil, keramik, glas… Och ställ fram lite personliga saker. Håll inte igen med det!

large
right_50
left_50