right_align

Creative talk

An Interior Affair


Det ska vara enkelt att ge hemmet en konstnärlig prägel. Därför lanserar vi en kollektion med abstrakta konsttryck i storformat skapad av bloggaren Lovisa Häger, även kallad An Interior Affair. Motiven säljs i format upp till 100x130 cm.

Lovisa Häger är en tjej med många bollar i luften. Ena dagen arbetar hon som inredare och bloggar om hur hon kombinerar "DIY" (Do It Yourself) med ”Design” – andra dagen arbetar hon som ekonom. Hennes vardag växlar mellan kreativt skapande och struktur vilket upprepas i hennes inredning och konst. För att addera en konstnärlig prägel i hemmet väljer Lovisa konstverk som tar plats. Men prisvärda konsttryck i storformat var svåra att finna.

- Jag gillar att utmana mig själv och skapa det jag själv saknar. Jag valde därför att ta saken i egna händer och började måla. Om mina kreativa idéer sedan kan hjälpa fler, vill jag såklart dela med mig av dem, säger Lovisa Häger.

large

Lovisas kollektion består av fem olika motiv och hennes personlighet återspeglas i hennes dova, abstrakta konstverk som i formaten 100x130 cm och 100x100 cm kommer säljas i en limiterad upplaga om 10 exemplar. För att underlätta inramning av de större motiven har Lovisa tagit fram tips på hur man enkelt och kostnadseffektivt kan ge konsttrycken en exklusiv känsla genom att fästa dem på kilramar.

large

Såhär gör du:

- Du behöver kilram i rätt mått samt kilar, dubbelhäftande tejp och färgad tejp att klä in ramen i (jag har använt mig av eltejp).

- Börja med att sätta ihop ramen genom kila ihop sidorna, mät noggrant att diagonalen är lika lång åt båda hållen - först då är ramen riktigt rak!

- Sätt fast kilarna i de angivna hålen och slå försiktigt in dem.

- Använd eltejpen längs med ytterkanterna av ramen för att dölja den trärena kanten, här kan det behövas två parallella remsor med tejp för att täcka hela ytan.

large

- När det är dags att fästa printet så ta hjälp av en vän, jag skulle säga att chansen dubbleras att det hela blir rakt bara genom detta steg! Börja med att fästa printet med en tejpbit i mitten av exempelvis en av kortsidorna för att sedan spänna pappret i motsatt riktning och sätta nästa tejpbit där. Gör samma sak med långsidorna och jobba dig runt hela ramen på samma sätt under tiden som du sträcker pappret!

Då det är handlar om papper är det viktigt att vara extra försiktig vid monteringen!

largelarge

Kilramen och tillbehören är inhandlade på Kreatima.

right_50left_50left_50right_50right_50left_50

Köp motiven här

Här kan ni läsa mer om samarbetet i en artikel hos Residence Magazine och Lovisa berättar även mer på hennes blogg - An Interior Affair.