right_align

Creative talk

Saulo

Saulo är en konstnär från Gran Canaria som verkar i sin studio på Cuenca. Hans konstnärliga arbete innefattar olika tekniker, alltifrån målning till fotografering och illustration. Han är också designer och medgrundare av Bicolter-studio som arbetar med möbler, belysning och designobjekt världen över. Med sitt unika sinne för design, färg och form skapar han personliga konstverk som enkelt adderar en konstnärlig prägel i hemmet.

Kollektionen han har kurerat för Wall of Art är från början målningar skapat med vaxkrita och motiven går i en varm färgskala med jordnära färger, vilket också är Saulos signatur. Han gillar att utforska konstens lekfullhet och hans motiv passar utmärkt i barnrummet. Vi har pratat mer med Saulo för att höra mer om hans skapande.

left_align

Hur skulle du beskriva din konst?

- Varm, lekfull och spontan.

Var finner du inspiration till ditt skapande?

- Jag skulle säga att inspirationen kommer när jag minst anar det. Något jag ser eller använder i mitt dagliga arbete, föremål jag är omgiven av, mitt keramikgolv eller frukter jag gillar och plockar ur min trädgård. Jag samlar all inspiration i min anteckningsbok och skissar upp de vackra former och linjer som kommer till mig. Fotografi är också ett viktigt verktyg för mig för att fånga vissa kompositioner och idéer på hur man sedan kan organisera elementen i målningen.

Hur kom det sig att du började måla?

- Kreativt skapande har alltid varit en stor del av mitt liv. Jag har studerat design, men konstnärsskapet är något jag själv har utforskat. Jag har på egen hand testat mig fram för att hitta mina favorittekniker och verktyg.

left_50

right_50

Hur ser din skapandeprocess ut?

- Jag lägger mycket tid på att ta fram ett tema, en komposition och en plan på hur verket ska se ut i slutändan, men när jag sedan målar vill jag skapa en känsla av spontanitet. Jag älskar snabba linjer. Det är signifikant för mina verk oavsett om det är skapat på papper, duk eller digitalt.

Vart tycker du att din konst passar bäst?

- Det är fantastiskt att se hur verken kan addera en varmare atmosfär till hemmet. Jag brukar oftast plåta mina målningar tillsammans med mina designmöbler och jag gillar hur konsten ger rummet en varm och naturlig känsla. Min drivkraft är att konsten blir ett element som berikar kvaliteten på omgivningen.

Vad är ett konstnärlig hem för dig?

- För mig är det ett hem där man kan verka och leva i. I mitt fall är hemmet även min kreativa studio. Här kan jag enkelt hitta användbara utrymmen och verka fritt, vilket tillfredsställer min nyfikenhet. Kombinationen blir som en trygghet i mitt skapande.