right_align

Wall of Art x Attack-shop

Porcelain Collection


I samband med vår nylansering presenteras ett samarbete med den onlinebaserade vintagebutiken Attack shop; en second hand-serie i porslin handmålad av tre av Wall of Arts konstnärer, där gammal tradition möter ny design av Anna Mörner, Marta Leyva och Lisa Wirenfelt.

Som startskott för nylanseringen samarbetar Wall of Art med det onlinebaserade vintage- företaget Attack shop, och presenterar en unik porslinsserie. Kollektionen är handmålad av tre utvalda Wall of Art-konstnärer, som givit nytt liv till Attacks vintageporslin.

left_50
right_50
left_50
right_50

- Med min slogan “New love and life to old things” finns det rum för mycket. Att skapa konst på befintliga ting var en idé som väcktes till liv i våras. Tillsammans med konstnären Anna Mörner lanserade vi en numrerad kollektion med handmålade objekt, som blev väldigt uppskattad. Att få fortsätta detta projekt tillsammans med Wall of Art känns helt rätt, säger Mimmi Selin, grundare av Attack shop.

Mimmi har arbetat som kock sedan tidiga tonåren i kök som Spritmuseum, praktik på Dinner by Heaston och senast som sous chef på Cafe Nizza. Längtan från köket kom från att vilja skapa en inredningsrelaterad plattform som kunde uttrycka hennes kreativitet på ett nytt sätt. Efter en kompis 25-års dag, när presenten blev ett hopplock av brokiga ting från Mimmis favorit second hand affär blev viljan för stark. Attack shop föddes i november 2019.

- Tillsammans med Attack-shop vill vi låta fler konstnärer ge ny konstnärlig kärlek till “gammal” dekoration och även väcka liv i den gamla trenden med att ha tallrikar på väggen, säger Annika Hultgren, grundare och VD för Wall of Art.

left_50
right_50
left_50
right_50
left_50
right_50
left_50
right_50

Kollektionen består av ett 60-tal porslinsprodukter, främst dekorationstallrikar men även vaser och lampor. Konstnärerna bakom motiven är Anna Mörner, Lisa Wirenfelt och Marta Leyva. Temat på serien är Mediterranean, vilket speglas i konstnärernas motiv och starka färgval.

Produkterna kommer att finnas att köpa på www.WallofArt.se från och med söndagen den 25 oktober. Priserna varierar från 550 - 1450 SEK. Varje produkt är numrerad och signerad.