right_align

Behind the Wall

Our new look


För tre år sedan startade vi, Annika Hultgren och Nicklas Claesson, Wall of Art, en digital plattform där passion för konst och inredning möts i en kurerad kollektion av originella och konstnärliga motiv, skapade av framtidens konstnärer.
Tanken föddes med en tavelvägg som skulle förgylla våran nya lägenhet. Utbudet av populära motiv var stort, nästan för stort, men personliga och prisvärda konsttryck var svåra att hitta. Till slut plockade Annika själv upp penseln och började måla. Nicklas hade en tanke om inte fler skulle vilja se Annikas konsttryck på sina väggar, och idén om hur det stora intresset för konst skulle kunna göras mer lättillgänglig väcktes.

left_50
right_50

Idag, tre år senare, arbetar vi med ett 50-tal kreatörer verksamma i Skandinavien, och nu satsar vi på att introducera Wall of Art till den europeiska marknaden via en ny uppdaterad hemsida med ett nytt formspråk. Under de tre år som gått sedan vi lanserade Wall of Art har vi mött otaligt med kreativa människor, utvecklat vår kunskap enormt och sakta frambringat såväl som utvecklat vår egna identitet. Kärnan och missionen om att lyfta unga konstnärer finns fortfarande kvar, men nu med mer fokus på inspiration, redaktionellt innehåll och oväntade samarbeten.