right_alignHello Home

Michaela Hamilton

Vi har besökt författaren Michaela Hamiltons personliga lägenhet som ligger bland söders takåsar i Stockholm. En inspirerande lägenhet fylld av konst och personliga detaljer. Vi har låtit Michaela berätta mer om hennes jobb och sitt unika sätt att inreda.

Hur kommer det sig att du började skriva?

- Med risk för att låta klyschig, men jag har skrivit hela livet. Jag fick en anteckningsbok av min farmor och började skriva dikter på svenska och engelska som minst sagt var av varierande kvalitet.

left_50right_50

Du skriver mestadels hemma, vad är det bästa med att jobba hemifrån?

- Ja! Jag gör ju det. Det är väldigt speciellt, men det medför också att man är mer mån om att verkligen känna sig bekväm och inspirerad av sin hemmamiljö. Också att ha olika bra platser att sitta på, eftersom jag inte kan sitta på ett och samma ställe när jag skriver. Att vara mycket hemma har helt enkelt gjort att jag pushat mig till att göra det finare!

Vilken är den största utmaningen?

- Att det är ensamt. Det är svårt ibland att hitta motivationen när ingen jobbar runt en. Såklart också att vara ensam med en hund som måste lekas med, gå ut med, klappas på. Det blir mycket störningsmoment, även om hon är världens gulligaste. Jag lyssnar även på samma spellista varje gång jag skriver. Det är en samling klassisk musik som triggar mitt fokus. Sen, såklart, att gå ut ett tag med Majken.

Är det någon plats i hemmet du älskar lite extra?

- Soffan. Jag älskar min soffa på ett sjukt sätt! Majken också. Man kan dra ut sen så den blir extra lång. Där ligger vi med täcke och myser i tid och otid.

left_50

right_50left_50

right_50

Skulle du säga att ditt hem speglar personlighet?

- Verkligen. Många som kommer hem till mig säger att det verkligen märks att det är jag som bor där, och jag är benägen att hålla med. Det är mjukt, bekvämt, färgstarkt och tryggt. Jag gillar att det känns som att det verkligen är någon som bor där, jag är inte så mycket för kalt och avskalat. Det ska leva!

Vad skulle du säga är dina tre bästa inredningstips?

- Se till att möbler har en ordentlig plats. Annars är det väldigt lätt att man övermöblerad. Blanda färger som går in i varandra med några få saker som sticker ut som man kan vila ögonen på. Och se till att inte bara inreda för ögat, utan minst lika mycket för själen.

large

Som den söderbo du är! Vilka ställen skulle du säga att vi inte får missa?

- Bar Agrikultur, Vina och Café Nizza.

left_50right_50

largeleft_50right_50